Piese speciale

Ancadramente, șeminee și alte piese speciale

De-a lungul istoriei, piatra cioplită a fost un element de construcție cu rol decorativ accesibil doar familiilor de nobili și oameni înstăriți. Iar oglinda situației materiale a proprietarului a fost locuința și fațada acesteia pe care ancadramentele din piatră cioplită de la ferestre sau uși au înfrumusețat-o. Ancadramentele din piatră, în timpurile trecute aveau atât rol structural cât și decorativ și găzduiau în golul creat ușa sau fereastra, însă azi cele mai multe dintre ele sunt elemente arhitecturale decorative, dar care nu și-au pierdut mesajul inițial.

Șemineul din piatră naturală a reprezentat întotdeauna un element de atracție al spațiului în care este montat și adună toți membrii familiei în jurul său în zilele friguroase. De altfel, din cele mai vechi timpuri căldura și lumina focului a definit locuința, casa, cuvântul cămin (locuința părintească) și șemineul având aceeași origine lingvistică. Toate șemineele pe care le producem sunt piese unice, desenate împreuna cu tine și cioplite de meșteri pricepuți cu multă migală și sudoare.

Piesele speciale sunt elemente din piatră naturală care nu le-am incadrat în alte categorii, fiind realizate după desenul tău, și pot fi fântâni pentru gradină, socluri pentru statui, vaze, monumente funerare, etc.