• Telefon: +40.264.418.112
  • Adresă de email: office@eurosynergy.ro
  • Ore de lucru: 08:00-17:00

Specificatii tehnice

  • Home
  • /
  • Specificatii tehnice

Întotdeauna blatul de bucătărie sau baie va fi în centrul atenției, un punct de atracție al încăperii și este nevoie de multa grija la alegerea sa.

Pentru a reuși sa realizam blatul dorit de dvs. este important sa aflam ceea ce vă doriți în plan general și detaliile echipamentelor ce trebuie încorporate.
Mai întâi vom alege împreuna materialul din care se va executa blatul dvs. iar apoi vă punem la dispoziție schițe cu cele mai populare modele pentru fiecare aplicație, insa acest lucru va fi doar o sugestie și vom asculta cu mare atentie cerințele personalizate pe care le doriti, deoarece #piatracroitapemasura #tailormadestone ne defineste ca si companie.

MASURARE, FABRICARE SI INSTALARE

Odată ce v-ați decis cu privire la specificațiile dorite, vom veni si vom lua masurile cu ajutorul sistemului de masurare digitala cu laser.

Din acest moment nu mai este mult pana cand blatul dvs. isi va ocupa locul sau in incapere. Acum, maini pricepute si echipamente industriale foarte precise vor incepe sa prelucreze acest blat. Lucrul în piatră este o muncă care necesita mult talent si mult efort, mai ales din perspectiva pregătirii, fabricarii și instalării unui blat. De aceea, echipa noastră este formată din specialiști foarte bine instruiți pentru a ne asigura că produsul va fi conform asteptarilor dvs. sau peste asteptari.

Alegerea materialului din care se va fabrica blatul dvs. este cu siguranta punctul de pornire a colaborarii noastre, iar experienta noastra in domeniul pietrelor naturale va va ajuta sa va decideti la un anumit material. In ultimii ani ne-au trecut trecut multe pietre prin maini, unele dintre ele inca in stadiu de blocuri in carierele de piatra, atunci cand am ales blocurile din care sa se taie materialele clientilor nostrii, altele sub forma de lastre ( placi mari din piatra naturala cu dimensiuni care pot atinge dimensiuni de 3,2×1.9 m si cu grosime variabila in functie de cerinte) in fabricile celor mai mari procesatori de piatra naturala din Europa. Oricum, atunci cand alegeti o piatra naturala, fie ea marmura, granit, calcar sau ardezie , fiti siguri ca va suporta trecerea timpului deoarece alegeti un material care poate avea o vechime cuprinsa in 300 si 500 de milioane de ani.
Insa inovatia a aparut si in acest domeniu odata cu materialele compozite, respectiv QUARTZ compozit, materiale formate din pulberi de quartz si rasini sintetice care au adus anumite avantaje in domeniul intretinerii datorita porozitatii foarte reduse si rezistentei la zgariere. Alegerea dvs. se poate opri si la aceste materiale pentru fabricarea blatului dvs., compania noastra oferindu-va produsele SILESTONE, CESARSTONE si SANTA MARGHERITA.

Formele colțurilor reprezintă oportunități de a crea caracteristici elegante pentru piesele de design. Puteți alege între finisajele unghiulare sau rotunde pentru o mai bună potrivire la nivel estetic cu ceea ce inconjoara blatul.
Decupajele sunt o parte indispensabilă a montării unui blat într-o bucătărie sau baie, indiferent că este vorba de instalarea, plitei, chiuvetei, bateriei sau de alte echipamente. Oricare ar fi detaliile zonei în care e necesară montarea, puteți fi siguri că vom realiza exact decupajul potrivit. Chiuvetele și plitele au o varietate de forme și dimensiuni, așadar este nevoie să vă asigurați că știți care vor fi chiuveta și plita înainte de a alege decupajele specificate. Există o gamă largă de lavoare, chiuvete și plite pe piață ale căror mărimi și forme diferă, de aceea este recomandat ca inainte de a incepe sa prelucram blatul, echipamentele care vor fi incorporate in blat sa fie achizitionate, pentru a putea fi masurate precis.
Profilele pentru cant dau cu adevarat individualitate fiecarui blat. Puteti alege dintr-o varietate de profile, pe cel care vi se potriveste.
Masurarea Digitală cu Laser a revoluționat modul în care lucrăm, astfel că nu mai este nevoie să creăm o un sablon fizic a viitorului blat. Sistemul de machetare cu laserul creează, deopotrivă, un desen digital foarte precis al suprafețelor de lucru si are încorporată o cameră digitală pentru realizarea de fotografii la fața locului. Ulterior aceste fotografii ne ajuta sa luam in calcul toate elementele tehnice ale mobilierului, peretilor si a altor elemente cu care blatul intra in contact. În același timp, vă vom recomanda modalitatea cea mai potrivita de imbinare a pieselor blatului, cu cat mai putine imbinari posibile pentru a da nastrere unui obiect plăcut din punct de vedere vizual si functional.
Pentru a fi siguri că un șablon este perfect, este imperativ necesar ca in momentul masuratorilor, mobilierul pe care se va monta blatul sa fie montat in pozitie definitiva si aliniat atat pe orizontala cat si pe verticala. În cazul în care corpurile de mobilier nu sunt așezate în poziție, cel mai bine este să asteptam pana la montarea definitiva, deoarece modificările ulterioare pot afecta potrivirile suprafețelor de lucru.

Mainile pricepute sunt absolut necesare pentru realizarea unui blat, deoarece nici unul dintre echipamentele industriale moderne nu poate inlocui omul, cel mult poate usura o parte din munca. Deocamdata, nici o masina nu poate sa faca gestul cu care un pietrar isi incepe munca, acela de a mangaia, de a simti piatra care urmeaza sa o prelucreze.

TEXTURA

Sunt disponibile mai multe finisaje pentru suprafetele din piatra naturala, cel mai des intalnit fiind cel lustruit, lucios. Gradul de luciu poate diferi mult in functie de tipul pietrei, materialele dure cum sunt granitul si quartzul fiind mai potrivite pentru finisare lustruita, avand un grad ridicat de luciu comparativ cu pietrele mai putin dure, cum sunt calcarele sau anumite tipuri de marmura.

Insa cel mai des ales de catre clientii nostrii pentru blaturile din granit sau marmura este finisajul periat, datorita suprafetei texturate, placute la atingere asemanatoare cu aspectul cojii de portocala sau al pielii. Finisajul periat este si cel mai usor de intretinut, petele care de obicei creeaza un aspect neplacut pe blaturile lucioase, aici fiind aproape invizibile iar eventualele zgarieturi nu vor face decat sa aduca aceea patina a timpului care da frumusete pietrei.

De asemenea finisajul mat este des intalnit la anumite tipuri de material, avand o suprafata neteda fara a straluci.