Blatul, estetic și funcțional

Blaturile din piatră naturală dețin un rol estetic aparte în amenajarea unui spațiu; ele pot fi elemente care definitivează și personalizează stilul locuinței. Este important să ai în vedere și aspectul funcțional al blatului, în așa fel încât să nu necesite efort suplimentar de întreținere.

Fie că vorbim despre mobilier de bucătărie, baie, sufragerie sau spații comerciale, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte atunci când alegi un blat.

Unul din elementele-cheie îl reprezintă materialul din care este fabricat blatul – cât de rezistent este la zgâriere, la temperaturi ridicate sau agenți chimici. Un alt factor legat de materialul folosit îl constituie finisajul – un finisaj lucios va fi pus în evidență de lumină, iar blatul va deveni oglinda spațiului din jur, un finisaj periat sau mat va fi mai apropiat de aspectul natural al pietrei și mai ușor de întreținut.

Bineînțeles, durabilitatea unui blat ține și de modul în care îl utilizezi. Dacă vei folosi cuțite sau alte materiale dure direct pe suprafața sa, există posibilitatea zgârierii sau ciobirii acestuia. Însă înainte de toate, un blat este o suprafață funcțională, iar în cazul blaturilor de bucătărie, cel mai bun aluat se frământa direct pe blat.

Pentru blaturile de bucătărie materialele recomandate sunt granitul, cuarțitul, și materialele compozite, fiind disponibile într-o paletă coloristică variată.

VEZI MATERIALE

Granitul și cuarțitul

Vor fi cele mai bune alegeri pentru un blat de bucătărie, fiind materiale naturale, rezistente la abraziune și substanțe acide ( suc de lămâie, vin rosu, muștar, oțet, etc) dar totodată stabile la contactul cu obiecte fierbinți.

Alegerea ta se poate opri și la materialele din Quartz compozit, produsele SILESTONE, CESARSTONE și SANTA MARGHERITA fiind permanent în oferta noastră. Materialele compozite, un amestec de rășini cu pulberi din quartz și alte minerale sunt alese de mulți dintre clienții noștri datorită aspectului și culorilor neconvenționale.

Marmura și alte pietre naturale

Vor fi alegerea perfectă pentru a pune în valoare încăperea de baie și alte spații.

Suntem o companie specializată pe produse personalizate, de aceea #piatracroitapemasura #tailormadestone este un concept care ne definește și face ca blatul fabricat de noi să fie unic, o parte din întregul spațiu în care este instalat și totodată punctul principal de atracție al încăperii.

Anii din urmă, cu foarte multe proiecte finalizate cu success, ne-au ajutat să înțelegem ce doresc clienții noștri și ne străduim să transpunem în realitate aceste dorințe. În glumă, dar de multe ori foarte în serios, le spunem clienților că nu vindem blaturi din piatră, noi împlinim vise pe care cu multă seriozitate și profesonalism le aducem în viața ta de zi cu zi.