Trepte și glafuri pentru casa ta

Personalitatea unui spațiu se compune din detalii, iar treptele și glafurile pot schimba întreaga atmosferă, conferindu-i stilul tău. Dacă îți aduci aminte cu plăcere de mușcatele din geamul casei bunicilor atunci probabil un glaf din calcar sau travertin periat va fi o alegere potrivită. Dacă orhideele sunt florile din viața ta, atunci un glaf din marmură albă, va fi o oglindă a petalelor ce se odihnesc pe el. Iar o treaptă masivă va da încredere celui care o calcă pentru a-ți trece pragul casei și este primul contact cu spațiul care te reprezintă.

Fie că sunt de interior sau de exterior, treptele și glafurile se întrețin ușor și au un rol important în asigurarea accesului sau în protejarea zidurilor. Glafurile și treptele pot fi din marmură, granit, andezit, calcar, travertin sau altă piatră naturală, fiecare material având proprietăți specifice diferite. Dacă, de exemplu, treptele din granit sunt renumite pentru rezistența lor, treptele din marmură au o cromatica și venaturi impresionante.

Alegerea potrivită

Alegerea unui glaf din piatră naturală îți aduce multiple avantaje: este durabil, rezistent la acțiunea agenților atmosferici și a variațiilor de temperatură și nu produce zgomot în timpul ploii. Fiind disponibile într-o paletă de culori variată, glafurile din piatră naturală pot fi integrate ușor în proiectul tău.
Pentru glafurile de interior se pot alege materiale din toata gama de piatră naturală, respectiv marmură, granit, travertin, calcar, onix sau cuarț compozit, în funcție de culoarea dorită și de stilul clădirii.

La treptele și glafurile de exterior, se recomandă utilizarea materialelor rezistente la îngheț și cu suprafețe antiderapante. Alegerea optimă este granitul și andezitul cu finisaj fiamat (fiamat= finisaj obținut prin arderea suprafeței pietrei cu o flacără cu temperatura foarte ridicată, ardere care duce la microfisurare la suprafață și obținerea unei suprafețe rugoase) datorită gradului de absorbție scăzut, rezistentă la diferențele mari de temperatură și la intemperii. Se pot utiliza și alte materiale precum marmura, calcarul, travertinul, dar recomandăm ca să fie folosită o grosime mai mare decât la granit sau andezit iar finisajul lor să fie buciardat, periat, anticat.

Treptele și glafurile exterioare, la fel ca și ancadramentele ușilor și ferestrelor sunt elemente arhitecturale care dau valoare estetică fațadei. De aceea sunt tot mai multe proiecte în care realizăm pentru clienții noștri trepte și glafuri pentru exterior din elemente masive, unele tăiate pe curb, cu grosimi ce încep de la 5 cm ( mergând până la 15-18 cm pentru trepte și 8-10 cm pentru glafuri), cu lungimi apropiate de 3 metri dintr-o singură bucată, cu profilare în cant, cu panta de scurgere dată din prelucrare ( pentru glafuri) și cu picurătoare funcționale (cu adâncime de 2-3 cm și lățime de 1-1.5 cm, ).